Herec John Malkovich zahviezdil, zachránil život zranenému mužovi

11.06.2013 Celý región

Toronto 10. júna (TASR) - Americký herec John Malkovich, ktorý počas svojej 30-ročnej kariéry stvárnil mnoho negatívnych filmových postáv, sa vo štvrtok zachoval ako skutočný hrdina, keď na ulici v kanadskom Toronte zachránil život ťažko krvácajúcemu mužovi. Dnes o tom informovala agentúra Reuters.

Úraz sa stal vo večerných hodinách americkému občanovi Jimovi Walpolovi (77), keď si nešťastnou náhodou pri páde porezal krk o lešenie neďaleko hotela King Edward Hotel v centre mesta. Malkovich, ktorý bol v tom čase v Toronte kvôli trojdňovému divadelnému hosťovaniu, udalosť videl a okamžite prišiel mužovi na pomoc.

Podľa svedectva Chrisa Mathiasa, portiera neďalekého hotela, herec zranenému mužovi rukou pritlačil krčné žily, čím zabránil jeho vykrvácaniu. "V čase, keď som dobehol na miesto, John Malkovich už mužovi poskytoval prvú pomoc," uviedol Mathias. Walpole, ktorý bol celý čas pri vedomí, slávneho herca údajne nespoznal.

Svedok ďalej uviedol, že záchranári dorazili o desať minút a muža odviezli do nemocnice. "Keď sanitka odišla, Malkovich sa na mňa pozrel a povedal: 'To bola napätá situácia' a následne sa stratil do noci," dodal Mathias. Kanadské médiá oznámili, že Walpole sa medzitým vrátil domov do mesta Defiance v štáte Ohio.
 
 
 

Vyberte región